Arran ocupa l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní

1
362

El col·lectiu Arran va ocupar dissabte l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní. La caserna porta catorze anys tancada i abandonada, des de 2008, i el col·lectiu juvenil el vol alliberar per destinar-lo a les dues necessitats urgents que considera que hi ha al municipi: habitatge social i equipaments. Teresa Roig, portaveu del grup, afirma que “la caserna és un símbol de la repressió franquista al poble” ja que va cedir els terrenys  al Ministeri d’Interior l’Ajuntament franquista, de manera gratuïta, l’any 1956, “va ser una imposició, una expropiació, i volem que sigui retornada al poble, perquè pertany al poble”.

Des d’Arran es recorda que el Pla d’Habitatge de 2017 de l’Ajuntament constata que a Sant Sadurní hi ha una mancança d’un centenar d’habitatges, sobretot entre joves, i que el preu del lloguer està molt alt. Arran s’ha posat en contacte amb el Sindicat de Llogateres del Penedès per oferir-los l’espai, que ja estan habilitant per a casos d’emergència habitacional, i demanarà a l’Ajuntament sadurninenc que es posicioni sobre l’ocupació.

El mateix dissabte de l’ocupació es va començar a fer la neteja dels espais, es van fer murals, penjar pancartes, es van fer concerts, jocs de taula, una assemblea, entre altres. Va ser molta la gent de Sant Sadurní que s’hi va apropar i que va compartir els seus records de la repressió que hi va haver durant el franquisme.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI