Arran Vilafranca ha retirat aquest cap de setmana plaques franquistes de diversos edificis de la vila. Es tracta de plaques de l’Instituto Nacional de la Vivienda en les quals es hi apareix simbologia de caire feixista, com el jou i les fletxes englobats en el logotip de l’INV o els emblemes del Sindicat Nacional emprats per l’OSHA.

Després de retirar les plaques els membres d’Arran les han deixades a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès perquè es conservin com a patrimoni documental de la comarca.

Des d’Arran denuncien que la Ley de Memória Histórica  aprovada el desembre del 2007 obliga les administracions públiques a prendre mesures per retirar símbols d’exaltació del franquisme i que malgrat això, l’Ajuntament de Vilafranca no va retirar totes les plaques de la vila. “Entenent el franquisme com una expressió d’odi a les minories i com un sistema intolerant i repressor, Arran Vilafranca ha decidit retirar les plaques franquistes que encara erenpresents als carrers de Vilafranca, per garantir que l’espai públic sigui un entorn de socialització ieducació on es valorin les tradicions populars i democràtiques”, conclouen.

 

FER UN COMENTARI