Amb el lliurament d’onze bicicletes restaurades a les cooperatives Nou Set i Actua, finalitzava dimarts la primera edició del projecte VilaBicis Solidàries, a l’Institut Alt Penedès. Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de l’especialitat d’Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electròniques, que va començar el mes de febrer i en el qual catorze joves han recuperat una dotzena de bicis velles, donades desinteressadament per diferents persones. Durant el curs han adquirit coneixements de mecànica que els han servit per arreglar les bicis, mentre que els alumnes del FIAP Auxiliar de Pintura de l’Institut Alt Penedès els van ajudar a pintar-les de nou.

Les bicis s’han donat a dues cooperatives del territori: Nou Set (inserció laboral) i Actua (infants i joves amb risc d’exclusió), per tal que els seus usuaris puguin utilitzar-les per desplaçar-se al lloc de feina o a l’institut.

Aquest PTT, com la resta que es duen a terme a Vilafranca, s’organitza des del Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament. En aquest cas, la satisfacció pels coneixements que han adquirit els alumnes, així com per la finalitat social del projecte en si, fa que el setembre el VilaBicis Solidàries es presenti a tot Catalunya com un cas d’èxit. En l’acte de cloenda, el director de l’institut, Agustí Masegosa va animar tots els alumnes a continuar formant-se, mentre que el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament, Joan Manel Monfort, els va insistir en el fet que a l’Alt Penedes un 30% de la població treballa en el sector industrial, on destaca l’auxiliar d’automoció i l’agroalimentària: “aquesta indústria ofereix feines ben pagades i contractes estables al territori. La formació que esteu rebent va en aquesta línia i ho heu d’aprofitar” va concloure.

FER UN COMENTARI