Arrenca el judici a la macroxarxa de prostitució del Baix Penedès desmantellada el 2009

0
138
foto: Roger Segura - ACN

Dilluns ha començat a l’Audiència de Tarragona el judici contra quinze persones (una de les quals, declarada en rebel·lia) per haver creat presumptament una xarxa de tràfic i explotació sexual de dones en clubs del Baix Penedès. Els encausats s’enfronten a penes conjuntes de 1.644 anys i vuit mesos de presó.

La vista va començar amb la sol·licitud de la fiscalia de suspendre el judici perquè 70 dels 110 testimonis citats de declarar no havien estat localitzats (la majoria eren estrangers, molts d’ells residents a Romania, i entre ells, diverses víctimes) i, per tant, no es podia fer “amb garanties”. Però el tribunal va replicar que s’havia fet tot el possible per trobar-los i que ho seguiria intentant fins al 26 de març, data en què es preveu que s’acabi el judici.

Segons la fiscalia, el grup reclutava les víctimes i les obligava a prostituir-se en diversos clubs de la comarca i carreteres com l’N-340 i la C-31 entre els anys 2003 i 2009, fins que la xarxa a ser desmantellada. El ministeri fiscal demana 120 anys de presó per a dos acusats, 58 anys i 10 mesos per a dues processades més, i 117 anys per a la resta. Se’ls acusa dels suposats set delictes de tràfic d’éssers humans en concurs amb delictes de determinació coactiva a la prostitució a majors i menors d’edat, contra els drets de ciutadans estrangers, associació il·lícita, falsedat documental, abús sexual i lesions.

Segons la fiscalia, els dotze homes i les tres dones acusades es coordinaven per explotar sexualment dones de diverses nacionalitats (entre les set que s’han pogut identificar n’hi ha de romaneses, albaneses i brasileres). Entre els acusats hi ha els responsables de tres clubs ubicats a Bellvei, Cunit i Segur de Calafell. La xarxa captava, segons el relat de la fiscalia, moltes de les víctimes a l’estranger i les obligava a prostituir-se a Catalunya i el País Valencià, n’abusaven sexualment “per provar-les”, i més tard les venien a altres organitzacions de proxenetes de diverses capitals europees.

El cas es va destapar després que una dona aconseguís escapar-se del control del grup, denunciés que havia arribat a Catalunya sent menor d’edat i que havia estat reclosa durant dos anys en un pis del Raval de Barcelona, on l’obligaven a exercir la prostitució. A causa de les condicions d’insalubritat a les quals eren sotmeses, la noia va haver de ser hospitalitzada i, fins i tot, van haver de trasplantar-li el fetge en haver contret el virus de l’hepatitis B.

FER UN COMENTARI