Arrenca la festa major de Sant Pau de 2017 a Ribes

0
2669

La Festa Major d’hivern de Ribes, en honor a Sant Pau (25 de gener), arrencarà el cap de setmana amb un programa que inclou una trentena d’actes tradicionals i una àmplia proposta cultural que s’allargarà fins al 22 de febrer.

El primer acte serà diumenge a l’Ermita de Sant Pau, on al migdia es farà la presentació del programa d’actes de la Festa Major de Sant Pau 2017. S’hi exhibiran la portada i els nous cartells, obra de la dissenyadora ribetana Natàlia Butí, i la separata “25 anys jugant amb foc”, dedicada als diables de la Colla Jove. Els seus autors, Andreu Castro, Magí Fortuny i Oriol Riera, veterans de la Colla Jove, fan un repàs a la seva trajectòria com a grup des que iniciaren un camí conjunt als Diables Petits l’any 1992, passant pels Diables Mitjans el 1995, fins a fer el salt com a colla el 2002. El monogràfic sobre la història d’una generació de diables i timbalers que han participat de forma ininterrompuda com un sol grup a les Festes Majors de Ribes també explica l’evolució del ball de diables a Ribes al llarg de 135 anys.

25 anys de Joves Diables
Després de l’acte de presentació, el Ball de Diables de Ribes Colla Jove reproduirà el primer acte sacramental i mostrarà els nous vestits de la colla. Pel mateix diumenge, a la tarda, l’Entitat Ger ha programat la representació teatral Óssos, dirigida per Sergi Pompermayer i protagonitzada per Toni Albà i Fermí Fernández.

El tret de sortida de la festa major serà els dies 21 i 22 de gener, amb el pregó a càrrec de Miquel Muç Val, posterior correfoc.

Cal destacar que el 2017 arriba carregat d’actes commemoratius: el 25 de gener se celebrarà el 75è aniversari de la imatge del retaule principal de l’apòstol Sant Pau durant la Missa Solemne a l’Ermita; i de cara a la festa major d’estiu, la Colla Gran de bastoners, els Gegants, el Drac de Tres Caps, les Gitanes de Ribes, la Colla Jove i els Cabeçuts de Ribes festejaran els seus aniversaris.

FER UN COMENTARI