Arrenca a Vilafranca el Música i Veu, un festival amb segell propi

0
1252
El grup de veus femenines Sound Six actuarà l’11 de febrer.

El proper 28 de gener arrencarà el Festival Música i Veu, que enguany arriba a la quarta edició amb una programació diversa, eclèctica i de gran nivell musical. En total, al llarg dels sis primers mesos de l’any, se succeiran a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer una desena de concerts que van des dels sons i ritmes més pop fins a la música clàssica, passant pel jazz o la cançó popular.

El festival obrirà el 28 de gener amb la pianista Maria Canyigueral, que interpretarà obres de Beethoven i Mompou, i clourà el 8 de juliol amb una expressió musical d’alta intensitat fruit de la unió de dos talents com els de Marco Mezquida (piano) i Celeste Alías (veu), una actuació que comptarà amb les projeccions de l’artista plàstic Txema Rico. Entremig, pujaran a l’escenari altres artistes reconeguts com Judit Neddermann, Joan Chamorro Trio, presentant Èlia Bastida amb Andrea Motis i Josep Traver, o les Sound Six, el grup de veus femenines conegut per arribar a la final del programa Oh Happy Day.

El Festival Música i Veu, organitzat per la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, va néixer el 2015 amb la voluntat de promocionar els artistes més emergents, donant-los l’oportunitat de compartir cartell amb grups de gran prestigi ja consolidats. Tres anys més tard, el festival s’ha consolidat com una de les propostes culturals de referència al Penedès, aplegant més de 3.500 espectadors en tres edicions. Un dels segells que el caracteritza és que artistes i públic tenen l’oportunitat de trobar-se i conversar en acabar els concerts amb un tast de catànies i cava. També sobresurt per la seva vessant solidària. I és que, part de la recaptació es destina als programes de suport d’emergència alimentària infantil de la Creu Roja de l’Alt Penedès.

Les entrades pels concerts oscil·len entre els 8 i els 13 euros. Amb ànim d’acostar la música als infants, el festival ofereix entrada gratuïta als concerts familiars pels menors de 12 anys.

FER UN COMENTARI