Arriba la 1a Setmana de La Mallola al Baix Penedès

0
214
Foto: Òscar G Morillas.

La xarxa d’entitats de l’economia social i solidària del Baix Penedès, juntament amb l’Ateneu CoopCamp, han presentat la primera edició de la Setmana de La Mallola. Es tracta d’un programa enfocades a fer més visible el moviment de l’economia social i solidària al Baix Penedès a partir d’activitats en diferents seus d’organitzacions socials.

La 1a Setmana de La Mallola es durà a terme del 30 de setembre al 7 d’octubre i compta amb un total de 7 activitats que serviran per conèixer de primera mà i en un format distès i de lleure, l’activitat que desenvolupen les entitats en el seu dia a dia.

La primera d’elles tindrà lloc el pròxim dijous 30 de setembre al Museu Deu del Vendrell i consistirà en una conferència sobre les oportunitats i potencialitats del cooperativisme per a l’enfortiment socioeconòmic local. Divendres 1 d’octubre, la Fundació Santa Teresa, la botiga de Roba Amiga i la cooperativa Actua han organitzat una ruta per les entitats que treballen en la inserció de col·lectius vulnerables al Vendrell; dissabte, un taller de teatre i un tastet de productes de proximitat a càrrec de la cooperativa La Porta de Fusta, la botiga Terra i Taula i el cinema Iris de Calafell i, diumenge al matí, es podrà visitar l’espai de custòdia del GEVEN a la Finca de Can Marlès; finalment, dijous 7 d’octubre, el Museu Deu del Vendrell torna a acollir una nova conversa, ara amb en Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant i els grups de consum agroecològic Les Garrofes i El Poniol.

La participació a alguna de les activitats és gratuïta, però és necessària la inscripció prèvia al web de CoopCamp.

Un ecosistema format per iniciatives del territori

La Mallola està formada per un total de 6 projectes i organitzacions de la comarca: l’Associació de Músic del Baix Penedès, l’escola de música Contrapunt, la Porta de Fusta, Terra i Taula, Baix Penedès amb el Sàhara, el Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès (GEVEN) i l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp. L’Ateneu és, de fet, una de les organitzacions impulsores de l’ecosistema cooperatiu.

FER UN COMENTARI