El 30 de juny i l’1 de juliol el conjunt monumental d’Olèrdola acollirà la segona edició del festival “Olèrdola, la Ciutat Perduda”, que maridarà art contemporani i patrimoni. En el seu segon any de vida, incorpora tres novetats: s’avança un mes, per afavorir la participació; es prepara un espectacle multidisciplinar únic, que es podrà veure tant divendres com dissabte; i s’amplien els espais del castell que acullen les propostes artístiques, arribant al Pla dels Albats.

L’infern de Mir Geribert

La segona edició del festival inicia una adaptació lliure de la Divina Comèdia de Dant, que tindrà continuïtat en forma de triologia en les dues properes edicions. Aquest 2017 es començarà amb L’infern de Mir Geribert, que contemplarà diverses propostes escèniques distribuïdes per diferents indrets del conjunt monumental i que finalitzarà amb un espectacle de cloenda titulat Veni Vinum, de Salvador Giralt, Marc Egea i Jordi Rallo”.

Entre les propostes artístiques prèvies es podrà gaudir de La Selva obscura, una estructura de branques organitzades en forma de laberint a sobre la qual es projectarà un màpping de l’artista Sílvia Isach; una instal·lació d’Antonio Madueño, amb escenes de l’infern, des de les miniatures i frescos medievals fins als inicis del Renaixement,  una vídeo-instal·lació de Jordi Murillo titulada “25 Hombres” i una exposició al Pla dels Albats que utilitzarà l’espai de les tombes per fer una representació d’un dels cercles en què els heretges pateixen les seves penes.

Taller amb Keith Khan

A l’interior de la cisterna romana s’oferirà una de les escenes imaginades pels artistes de totes les èpoques: cossos que proven de fugir-ne, mentre el fum i el foc els turmenten. L’espectacle, dirigit pel reputat Keith Khan, necessita la col·laboració de 40 voluntaris. Per això els dies previs del festival s’ha organitzat un taller a càrrec d’aquest artista, que acumula un currículum d’alt nivell que inclou la direcció de les olimpíades culturals de Londres 2012.

FER UN COMENTARI