L’expresident de la Generalitat Artur Mas (60 anys) ha inaugurat aquest dijous a la tarda el curs 2016/17 de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Vilafranca, amb la conferència “L’hora de Catalunya”, pronunciada en un Fòrum Berger Balaguer que va quedar petit i on força gent es va haver de quedar al carrer per manca de suficient aforament.
Mas ha fet una pinzellada històrica de com s’ha arribat en els darrers cent anys al moment actual: des de la creació de la Mancomunitat (1914), el primer intent d’autogovern de Catalunya; la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià (1931); el retorn de Tarradellas de l’exili (1977); els darrers 35 anys d’ajut als governs d’Espanya amb l’esperança d’obtenir a canvi un major autogovern; i l’acceleració del procés dels últims anys, amb la retallada de l’autonomia i el canvi de mentalitat del país. Per a Mas, val la pena arriscar i intentar la independència.

Abans del seu parlament, Joan Terrades, president de l’Aula Universitària ha explicat que la gran demanda d’inscrits als cursos (més de 200 persones) ha obligat a obrir llista d’espera, per manca de capacitat. L’alcalde Pere Regull ha enaltit l’acció política de Mas des que l’any 2002 va decidir emprendre el camí de la independència, suportant pressions extremes fins al punt que el van obligar a dimitir i que ara està imputat penalment.

FER UN COMENTARI