Atenció individualitzada i cursos d’alfabetització digital per a gent gran a Sant Pere de Ribes

0
267

Els casals de gent gran de Ribes i de les Roquetes realitzaran a partir de dimecres de la setmana que ve cursos per a gent gran amb presència limitada de persones, per tal d’agafar unes nocions bàsiques de tecnologies digitals. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes n’ha programat uns quants per donar autonomia a les persones de més edat, i que ho poden necessitar per a accions tan bàsiques com demanar hora al metge. A més a més, tots els matins de dilluns a divendres i els dimarts a la tarda els casals de gent gran obriran portes per tal de fer una ajuda personalitzada a qui no se’n surti.

L’alcaldessa Abigail Garrido entén que “la gent gran necessita un acompanyament en les tramitacions” i vol contribuir a trencar amb  la “bretxa digital” de la tercera edat.

Casals d’avis oberts

L’Ajuntament fa seguiment des de l’inici del confinament de totes les persones del municipi que tenen una edat més avançada i que viuen soles, de vegades fins i tot amb una trucada telefònica al dia, portant-los el dinar a casa o bé acompanyant-los en caminades pel nucli urbà. “Els casals de gent gran són espais de convivència amb moltes activitats però també són lloc de relacions socials i és on detectem dèficits que puguin tenir”, ha dit la batllessa, i ara es busquen  altres canals per conèixer aquestes mancances, com poden ser també per contacte amb les fleques o farmàcies, que són llocs on sovinteja la gent de més edat.

En paral·lel, el Consistori ha encarregat a la Diputació de Barcelona la redacció d’una guia de maltractaments a la gent gran, que tindrà uns protocols d’actuació i que compta amb la participació de professionals de la medicina i la infermeria de l’Hospital Els Camils i l’ambulatori, Creu Roja, treballadores socials, entre altres.

FER UN COMENTARI