A dia d’avui, el nombre de persones residents a la residència Els Josepets afectades per la covid-19 ascendeix a 18. Tres d’aquestes persones han requerit ingrés hospitalari, dues diumenge i una tercera ahir dilluns a causa d’un empitjorament del seu estat de salut.

Des de la direcció del centre s’informa que dues de les últimes persones detectades com a positives per covid-19 són usuàries de la primera planta. Això implica un avenç important en el contagi dins la residència, en sobrepassar la tercera planta on, a principis de gener, es van detectar els primers casos.

Va ser en detectar el primer positiu de la primera planta quan es van fer tests d’antígens ràpids a tots els residents del primer pis, se’n va detectar un segon i posteriorment un tercer entre el personal laboral. Aquest dimarts es fan novament proves PCR a tots els residents de la tercera planta, i a tots els treballadors i treballadores de la residència. També s’està a l’espera de saber els resultats de les PCR que divendres es van fer a totes les persones residents a la primera i tercera plantes.

Davant la situació, la direcció del centre ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat poder incrementar el personal d’atenció a les persones residents amb una infermera i sis gerocultors. Aquesta petició es realitza en previsió que en els pròxims dies es poguessin produït baixes laborals entre el personal.

FER UN COMENTARI