Foto: Gemma Sànchez (ACN)

Avinyonet del Penedès s’ha transformat en l’escenari de ‘La fossa’, el thriller que estrenarà TV3 la tardor del 2019 en forma de minisèrie de quatre capítols, mostrant una reflexió sobre “les ferides del passat que encara no s’han tancat”. Així ho ha expressat aquest dimarts a l’ACN el seu director, Agustí Vila, en una visita al rodatge de les escenes inicials de la trama. Al llarg de quatre capítols, ‘La fossa’ relatarà la investigació policial del crim d’un jove que estava excavant d’amagat una fossa de la Guerra Civil, mentre farà aflorar el passat de nombrosos personatges. A banda de Televisió de Catalunya, el projecte el coprodueixen Apunt, Bausan Films i Wise Estudios, amb un pressupost de gairebé 1,3 milions d’euros i la previsió que la minisèrie es tradueixi al valencià i al balear.
‘La fossa’ mostra el crim de David Martos, un jove que apareix mort quan treballa d’amagat en l’exhumació d’una fossa comú de la Guerra Civil sense catalogar, en la qual sospita que hi ha enterrats familiars seus, segons li havia explicat el seu avi malalt d’Alzheimer. L’assassinat de Martos suposa un gran “daltabaix” pel poble, on arriba la sergent dels Mossos d’Esquadra Andrea Carmona (Nausica Bonnín), que encapçalarà la investigació policial.

La recerca per determinar què ha passat farà entrar en escena la mare del jove (Núria Prim), un policia local que s’involucrarà en la investigació (Sergio Caballero) i un ric propietari del poble (Blai Llopis). Tots mostraran el seu vincle amb la fossa i amb l’aparició del cadàver, alhora que aflorarà part del passat de cadascun d’ells.

Agustí Vila ha destacat aquest dimarts que “l’ús de la fossa en l’eix de la història no deixa de ser una metàfora”, assegurant que els “deutes amb el passat” són realment el tema de fons. Segons Vila, la cura d’aquest passat permet obrir una reflexió “tant a nivell social com individual”.

Nausica Bonin és la protagonista de la minisèria, acompanyada de Núria Prim, Sergio Caballero i Blai Llopis. La resta del repartiment el completen Ferran Lahoz, Alex Batllori, Bernat Quintana, Pau durà. Mònica López, Francesc Garrido, Katrin Vankova, Carlos Olalla, Marcos Franz i Juli Mira.

FER UN COMENTARI