A quarts de set de la tarda la cia Katapulta obre  la dotzena edició d’El Tingladu, el festival gratuït de música i cultura catalana organitzat per l’entitat cultural i festiva Can Pistraus que se celebra des de 2008 a Vilanova i la Geltrú. Carla Barroso, Pau Alabajos, Pares i la Balkan Paradise Orchestra completaran el cartell del primer dels quatre dies de festival.

Els concerts d’Oques Grasses, Albert Pla, Lildami, Mishima i La M.O.D.A encapçalen el cartell de l’edició d’enguany. Demà divendres pujaran a l’escenari de la plaça de l’1 d’octubre Suu, Lildami, Oques Grasses i Tremenda Jauría. El dissabte ho faran Mareta Bufona, The Sey Sisters, Quimi Portet, Albert Pla i Mishima, mentre que diumenge tancaran el festival Roba Estesa, Ana Tijoux, Smoking Souls, LaM.O.D.A. i Miquel del Roig.

L’edició 2019 del festival gira entorn l’eslògan ‘Revolució és canviar tot el que ha de ser canviat’, i l’organització reivindica un any més la gratuïtat de tots els concerts com a element distintiu en comparació a altres grans esdeveniments similars.

L’entitat cultural i festiva Can Pistraus compta amb la col·laboració de 200 voluntaris per tirar endavant El Tingladu. Fins a l’any 2016 el festival es va celebrar a la plaça de les Neus, però aquell any per evitar queixes dels veïns per excés de so es va canviar l’emplaçament al parc de Baix-a-Mar, ara plaça de l’1 d’octubre. En les últimes edicions, al voltant de 10.000 persones han participat en aquest certamen que aposta per l’autogestió, la recuperació de l’espai públic, la cultura lliure i la cultura catalana.

FER UN COMENTARI