El director d’AXA Tarrada, Joan Tarrada, ha presentat avui en roda de premsa una exposició, “El petit món d’AXA Tarrada”, que recull totes les col·leccions de les seves maquetes en un espai de 200m2. La intenció de Tarrada és obrir properament aquest espai al públic perquè, cada dissabte, qui ho desitgi visiti la quarantena de conjunts de manera gratuïta.

La mostra inclou col·leccions d’insectes, nines i gossets de porcellana, instruments musicals, vestits i sabates, tot tipus de vehicles, soldats i també els quatre porquets que Tarrada va comprar a París l’any 1976 per la seva tocineria i que van ser l’espurna d’aquesta afició.

A banda de les col·leccions temàtiques, que es troben exposades en prestatges i que aniran acompanyades d’una breu descripció, a la mostra destaquen dues grans construccions amb elements mecànics, que recreen un món en minatura amb tots els detalls: les vinyes del Penedès, trens elèctrics, els edificis emblemàtics modernistes d’una ciutat, un parc infantil, piscines i estancs, muntanyes, les cases dels residents, un edifici en flames…

Una de les taules permetrà que petits i grans hi interactuïn amb uns botons i activin els diferents sons, secrets i moviments de la peça; i en una altra els amants del Vijazz podran reviure els millors moments a la plaça de Jaume I amb una reproducció en miniatura del Palau Baltà, la basílica de Santa Maria, el Vinseum i l’escenari amb el seu públic.

Per a Tarrada, l’ideal seria que “tothom a qui li agradin les maquetes es senti convidat a venir i ho gaudeixi amb temps i sense pressa”. Les persones interessades només cal que recullin unes fitxes a la planta baixa del local d’AXA Tarrada Assegurances, al carrer d’Igualada, 36; i indiquin el dia de visita.

El destí d’aquestes peces ja ha estat anunciat pel seu propietari: es destinaran a algun projecte social benèfic, que s’anunciarà en un futur.

FER UN COMENTARI