Bach protagonitzarà el 39è Festival de Música Pau Casals del Vendrell

0
509

El compositor Johann Sebastian Bach serà el protagonista del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals. El gerent de l’Auditori Pau Casals i del festival, Oriol Toldrà, ha comentat que, com les tres anteriors edicions, aquest any també es vol centrar en un aspecte de la vida de Pau Casals, en aquest cas la relació amb el compositor alemany, amb el qual hi tenia una relació intensa. En el conjunt del festival, que tindrà lloc del 12 al 23 de juliol, es podran escoltar una trentena de peces del compositor en set concerts.

Organista de Notre-Dame

El programa compta amb artistes de reputació internacional com el solista i concertista Giuliano Carmignola, i l’organista principal de Notre-Dame, Olivier Latry. El violinista Carmignola oferirà “Els concerts de Brandenburg” amb Justin Taylor (clavecí), Lucas Macias-Navarro (oboè), Magali Mosnier (flauta) i l’Orquestra Da Càmera, mentre que Olivier Latry acturàra l’Església Parroquial del Vendrell. En tots dos casos, els concerts estaran dedicats a Bach.

En el concert inaugural, seguint la voluntat de Casals de promoure el talent jove, anirà a càrrec del violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, guanyador del Queen Elisabeth Competition 2017, que tocarà Bach, Beethoven i Mendelssohn.

En el programa també s’hi troba el jove clavecinista Justin Taylor, que tocarà amb la soprano catalana Elena Copons en el concert de cloenda “Les més belles àries de Bach”. Completen el programació el pianista Francesco Piemontesi, que abordarà el Bach més romàntic, i el reconegut violoncel·lista alemany Alban Gerhardt, que interpretarà “Les suites per a violoncel sol” de Bach.

Al Festival s’hi podran veure també dues projeccions sobre Pau Casals amb actuacions en directe gràcies a la tasca de restauració i conservació de la Fundació Casals.

FER UN COMENTARI