El Baix Penedès organitzarà una Fira d’Ensenyament, Formació i Ocupació

0
1033

La comarca del Baix Penedès ha posat en marxa la creació d’una Fira d’Ensenyament, Formació i Ocupació. La primera edició serà a principis de 2018 i Calafell en serà el municipi amfitrió, concretament a la Masia de la Sínia, on hi ha el centre empresarial municipal Vilarenc Zenit.

La decisió s’ha pres en una reunió de responsables polítics i tècnics dels àmbits d’ocupació i formació dels Ajuntaments de Cunit, la Bisbal del Penedès, Calafell i el Vendrell. També hi eren representants de l’Oficina Jove Baix Penedès; de l’Oficina de Treball del vendrell; delegats del departament d’Ensenyament (coordinació d’FP i inspecció); i altres professionals de l’àmbit d’ensenyament d’adults.

La idea d’una fira d’aquestes característiques va ser plantejada en aquesta trobada en el marc d’un context comarcal amb una de les taxes d’atur més elevades de Catalunya, especialment en el col.lectiu de persones joves; les mancances en l’àmbit de la formació al territori; i la necessitat de coordinació i planificació conjunta, d’abast territorial, per poder arribar de forma més adequada al jovent.

El projecte té com objectiu principal organitzar un esdeveniment que permeti donar a conèixer les diferents opcions formatives i laborals especialment als joves de la comarca, i en general a totes aquelles persones en situació de recerca activa de feina, o en procés de millora de la seva ocupabilitat.

Els principals destinataris seran els estudiants de Batxillerat, ESO i Cicles Formatius que vulguin conèixer quines són les opcions formatives existents; els pares i mares, professorat, educadors i orientadors que desitgin conèixer quina és la oferta formativa i ocupacional actual; i els emprenedors, treballadors, aturats i totes aquelles persones que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis.

A banda de la col·laboració dels ens locals i d’altres organismes públics, serà imprescindible comptar amb la presencia i participació dels centres educatius, del sector privat (empreses del territori, entitats de formació, ETTs…), i amb la implicació activa de la ciutadania, especialment dels joves i d’aquelles persones en situació d’atur o amb voluntat de reincorporar-se al sistema educatiu.

FER UN COMENTARI