Dimarts al matí es va presentar la memòria de la Policia Local del 2016, les dades de la qual posen de manifest que els fets delictius han baixat un 2,7% a la ciutat. Per tipologia, els delictes contra les persones han disminuït un 9,4% i els que atempten contra el patrimoni, un 2,1%. Els furts continuen sent els fets delictius més freqüents. De fet, representen el 41,5% del total de les denúncies presentades i principalment es corresponen a robatoris de carteres en dies de mercat o de telèfons mòbils, aprofitant el descuit dels seus propietaris.

El que no s’ha reduït és l’accidentalitat. L’any 2016 es van produir 243 accidents amb lesions, dels quals 19 van ser greus i un amb víctima mortal que va tenir lloc a la cruïlla entre els carrers Menéndez Pelayo i Aigua. Tal com ha explicat Dionís Ginés, cap de la Policia Local, la ronda Ibèrica, la via més transitada al llarg de l’any, és on es va registrar una major accidentalitat. En total, s’hi van produir 29 accidents, 19 dels quals greus. Ginés també ha apuntat que la majoria són topades fronto-laterals que tenen lloc en rotondes, essent la de la plaça Moixiganga una de les més conflictives.

Per a fer-hi front, no es descarta aplicar mesures correctores com per exemple convertir les entrades d’algunes rotondes a un sol carril. Així es va fer l’any passat al punt negre de la cruïlla entre la rambla dels Països Catalans i la rambla Sant Jordi, on en un any l’accidentalitat s’ha reduït significativament. Es tracta, però, d’una mesura difícil d’aplicar en vies amb un alt volum de trànsit.

El nombre d’atropellament, per contra, ha baixat per segon any consecutiu. El 2016 se’n van produir 41 i les vies més conflictives van ser la rambla Samà, a l’altura de l’avinguda Francesc Macià i del carrer Pelegrí Ballester, i l’avinguda Francesc Macià, entre la rambla Samà i el carrer Menéndez Pelayo.

Mà dura per Carnaval

Entre el 23 de febrer i l’1 de març, coincidint amb el carnaval, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra realitzaran una campanya intensiva de controls d’alcoholèmia i drogues. Un dels dies més conflictius és sempre el divendres de l’Arrivo. Dionís Ginés ja ha avançat que es faran controls d’alcoholèmia als conductors de les carrosses i es vigilarà que cap entitat subministri alcohol a menors d’edat. L’objectiu és evitar els casos de comes etílics que es donen cada any.

FER UN COMENTARI