Després d’anys sent l’emplaçament escollit per la majoria de balls de la Festa Major per fer-hi els assaigs previs a la més típica, la plaça de la Constitució ja no n’acull cap. L’Ajuntament, al·legant les queixes reiterades per sorolls i molèsties que aquests provocaven als veïns de la plaça, ha decidit canviar-los d’emplaçament i escampar-los per altres places de la vila.

El canvi no ha agradat gens als balls que en un comunicat es queixen de la unilateralitat de la decisió: “abans de reunir les parts implicades per harmonitzar una resposta al problema, la proposta que se’ns va presentar ja havia estat definida i aprovada per l’Associació de Veïns del Centre Vila i pocs canvis es van poder dur a terme”. És per això que reclamen que “es replantegi un diàleg necessari entre l’associació de veïns, els balls de la Festa Major i l’Ajuntament (…) per tal que la plaça de la Constitució no perdi l’aire festiu previ a la Festa Major que durant tants anys hem gaudit”. Els setze balls que signen el manifest no consideren excessiu el soroll que podien fer assajant i assenyalen que a les deu de la nit no quedava ja pràcticament cap ball.
De moment, i com a mesura de pressió, han anunciat que enguany no faran l’assaig de balls populars que tradicionalment es feia la mateixa setmana de la Festa Major al vespre a la plaça de la Constitució.

Per altra banda, els Comerciants de la plaça Constitució es desmarquen de qualsevol polèmica i assenyalen que ningú els va preguntar sobre la possibilitat de canviar d’emplaçament els assajos i que se’n van assabentar a la vegada que la resta de ciutadans.

Pels comerciants, tenir els balls assajant a la plaça era positiu perquè dinamitzava l’espai, creava ambient i portava gent. Consideren, per tant, que aquesta mesura els perjudica i pensen que s’hauria pogut consensuar una solució més flexible, com uns horaris d’assaig respectuosos amb el descans dels veïns.

FER UN COMENTARI