Bandera vermella a Segur per un vessament d’aigües fecals al mar

0
1777
foto: ACN

L’Ajuntament de Calafell ha restringit el bany en un tram d’aproximadament cent metres de la platja de Segur perquè aquest cap de setmana hi ha hagut un vessament d’aigües residuals a la depuradora de Cubelles i Cunit, que ha portat la brutícia abocada al mar fins a primera línia de mar a Segur. L’abocament es va produir dissabte a primera hora de la tarda a causa d’una averia a l’estació de bombament d’Aiguadolç. L’errada del sistema va provocar un estancament subterrani d’aigua fecal que va acabar desembocant a Calafell. Fonts municipals han detallat que durant tota la nit de dissabte es van fer tasques de desembossament del sistema, mentre que diumenge es va fer una reparació provisional.

Si bé a hores d’ara no es constata que es mantingui el vessament, l’Ajuntament manté la platja parcialment amb bandera vermella per precaució, a l’espera que es restitueixi el sistema biològic del mar. Agents del servei de socorrisme han puntualitzat que la senyalització indica la recomanació de no entrar a l’aigua, però molts banyistes aquest dilluns fan cas omís a la bandera, sense que siguin obligats a sortir de l’aigua.

El Consistori preveu poder resoldre del tot el problema de bombament d’aigua amb una reparació definitiva al llarg d’aquesta setmana, confiant que dimecres a tot estirar ja es podrà reobrir la platja al 100%.

FER UN COMENTARI