Banyar-se al mar a Vilanova, permès amb limitacions a partir de dimarts

0
1241

L’Ajuntament autoritzarà banyar-se al mar de les platges de Vilanova a partir del dimarts, 16 de juny. Malgrat que en altres municipis ja fa dies que es pot, el govern local vilanoví va decidir posposar-ho fins a tenir tots els serveis a punt: dutxes, rentapeus, lavabos, socorristes i xiringuitos (els vestidors, aquesta temporada estaran tancats). Calculava, a més, que el dia 16 ja s’estaria en fase 3, però en tornar a ajuntar el Garraf i l’Alt Penedès amb la conurbació barcelonina, el dia 16 encara estarem en fase 2.

L’Ajuntament ha calculat que la capacitat màxima de les platges aquest any serà de 13.000 persones: 3.000 a la platja del Far, 4.000 a la de Ribes Roges, 2.600 a la d’Adarró, 250 persones a la de la República, 625 a la de Sant Gervasi, 250 a la d’Aiguadolç i 2.333 a la d’Ibersol. Per fer el càlcul, es contempla una zona de pas de 6 metres lliure (sense tovalloles esteses ni jocs a la sorra) des del trencant de les onades platja endins, distància de dos metres de separació entre usuaris (també dins del mar) i els grups no poden ser de més de 15 persones. La zona de bany es reduirà, limitant-la amb abalisament a la zona més propera a la costa.

El Servei de Socorrisme (que en cas de rescat a l’aigua utilitzarà màscares de busseig i estris perquè hi hagi el mínim contacte) disposarà d’una aplicació que es podrà consultar des de la pàgina web de l’Ajuntament, on s’informarà quan s’estimi que una platja ha arribat a l’aforament màxim permès. A l’entrada de la platja també hi haurà un cartell indicant-ho.

A més de la neteja de la sorra amb tractor i manual, a primera hora del matí els serveis municipals també netejaran i desinfectaran baranes, dutxes i renta-peus, passarel·les i papereres. També hi haurà cartelleres informatives als accessos i en els punts de servei i s’emetran missatges sobre normes d’higiene i prevenció, i hi haurà agents cívics.

Com en anys anteriors, quatre de les set platges de la ciutat (Adarró, Ibersol, Ribes-roges i Sant Gervasi) tindran la bandera blava que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor-Fundació Europea d’Educació Ambiental.

FER UN COMENTARI