Bellvei Negre creix a un dia i mig d’actes

0
1372
Gerard Jané (gerent de Vins i Caves Jané Ventura), Ramón Valls (comissari del certamen) i Gerard Colet (alcalde de Bellvei), a la presentació.

La quarta edició del Bellvei Negre ja té dates. Sí, en plural. Perquè com explica el seu comissari, Ramón Valls, s’amplia d’un dia a un dia i mig atès que “en una jornada anàvem de bòlit, estava tot molt apretat i quedava coix”. Les jornades seran, doncs, els dies 28 i 29 de març, i tindran com a moment culminant l’acte de lliurament de la quarta edició del premi Literari Bellvei Negre, al qual s’hi han presentat 54 originals. D’entre ells, deu han quedat finalistes. El jurat està format per Maria Rosa Nogué, Xavier Borrell, Jordi Frangioni, Jordi Matamoros i José Vaccaro.

A més del premi de novel·la negra, enguany s’havien promogut dos altres premis, que hauran quedat deserts ja que no s’hi ha presentat ningú: un de relat escoles, d’alumnes residents a Bellvei d’entre cinquè de primària i quart de secundària, i un de relat a les dones veïnes de Bellvei i les Casetes de la Gornal. Amb tot, l’any que ve hi haurà una segona edició.

Uns Premis que, segons Valls, s’han trobat amb l’entrebanc d’haver de cercar a darrera hora una editorial alternativa, ja que Gregal ha fet fallida. L’han trobat en Célebre Editorial, que s’encarregarà de publicar, en un parell de mesos, l’obra guanyadora de l’any passat, que finalment Gregal no va publicar.

El Bellvei Negre 2020 comptarà amb tres taules de debat: una sobre tràfic d’òrgans, amb els autors convidats José Vaccaro i José M. García; una altra sobre assassinats patològics, amb Jose L. Muñoz i José L. Caballero; i una tercera sobre narratives alternatives, amb Fèlix Rueda i Francisco Melero.

També s’hi presentarà la novel·la La còpia, de Jordi Frangioni; hi haurà un recital poètic de la calafellenca Anna Molina, acompanyada de Les 3 Claus Musicals; un passeig per conèixer les cases dels Indians de Bellvei; un concert de jazz amb la Big Band Bellvei; un tast de vins Jané Ventura maridat amb formatges Xerigots i amb xocolates de L’Obrador del Vendrell; una caminada fins al carrer de la Muga; i una projecció de vídeos de lectures dramatitzades de les obres guanyadores de les tres primeres edicions de Bellvei Negre.

FER UN COMENTARI