Les biblioteques de l’Alt Penedès i Garraf engeguen dilluns el concurs “Puja al tren”, per fomentar actituds positives al voltant de la lectura en la franja d’edat de 9 a 13 anys, on han detectat que davallen els hàbits lectors. Cada participant rebrà un mapa literari on trobarà quatre línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà un llibre.

Els participants que al maig hagin llegit un mínim de quatre llibres, i puguin demostrar la seva letura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari que es lliurarà al maig en el marc de la “Fira Conte va! Va de contes!”, que se celebra a Vilanova.

Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per al públic a qui van dirigit amb autors com Jordi Folk, Roald Dahl, mate Carranza, Jo Nesbo o Gemma Lienas entre d’altres.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada pel grup de treball PEGAinfantil, format per tots els responsables de les sales infantils de les onze biblioteques municipals de les comarques de l’Alt Penedès i Garraf. Aquest grup de professionals va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d’activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta per compartir recursos.

 

FER UN COMENTARI