Bienve Moya recopila 48 contes tradicionals del Penedès

0
2215

El dimarts 1 d’agost tindrà lloc a les 7 de la tarda a La Sala, de Vilanova, l’acte de presentació del llibre Olerdulae, els contes del Penedès (de la mar a terra endins), del folklorista vilanoví Bienve Moya, editat per El Cep i la Nansa. A l’acte hi assistiran l’exalcalde Sixte Moral, Francesc Mestres en representació de l’editorial vilanovina, i Carme Jariot i Jordi Pérez hi llegiran alguns dels contes.

Aquesta recopilació de 48 contes sobre genis, esperits, herois, fades, dones d’aigua, monstres, bubotes i altres personatges del Penedès té com a objectiu, segons el propi autor, traslladar a les generacions actuals els relats, records i rondalles que s’explicaven dues o tres generacions enrere, i que passen a formar part del costumari, evitant que es perdin, ajudant a la seva preservació per tal que es mantinguin com patrimoni cultural i tradicional, i tenint cura de “no modificar barroerament les raons històriques, humanístiques, o ideològiques subjacents en el relat original”.

El volum es complementa amb índex toponímics, de personatges i amb una informació sobre els llocs on tenen lloc els contes.

FER UN COMENTARI