El Govern de la Generalitat ha autoritzat l’execució de la reivindicada rotonda d’enllaç entre la C-51 (carretera que uneix el Vendrell i Valls) i la TP-240 (d’accés al nucli de La Bisbal). La nova rotonda, que s’ubicarà a l’altura de l’Esplai del Penedès, permetrà millorar aquest enllaç. I és que, en l’actualitat la connexió de les dues vies es fa mitjançant una intersecció que permet únicament els moviments d’entrada i sortida en el sentit de circulació cap a Valls.

La construcció de la rotonda serà possible després que s’hagi modificat la titularitat d’alguns trams de carretera. Una modificació que, alhora, permetrà una millora en l’accés des de l’-AP2 al polígon industrial Les Planes.

Una rotonda llargament reclamada

La construcció d’aquesta rotonda ha estat llargament reivindicada tant per la ciutadania com per diversos col·lectius com Unió de Pagesos o les entitats veïnals de les urbanitzacions. Tot i que en el projecte inicial de la C-51 estava contemplada, finalment aquest va patir una modificació que va suposar que la comunicació entre un costat i altra de la via  quedés tallada.

La notícia va generar molt mal estar. I és que, no es va tenir en compte que la carretera TP-240 que uneix La Bisbal amb la C-51 és una de les principals vies de comunicació del municipi, ja que connecta el nucli urbà amb les urbanitzacions del Priorat, Papagai, Can Gordey, l’Esplai, la Masieta i Santa Cristina. A més, dificulta la mobilitat i l’accés dels pagesos a les seves explotacions agràries. Es calcula que l’actual intersecció, que únicament permet els moviments d’entrada i sortida en un únic sentit de circulació, afecta de forma directa a unes 4.000 persones.

FER UN COMENTARI