Bon Sant Jordi!

1
100

Aquest divendres s’escau la diada patronal de Catalunya, Sant Jordi, i cal enorgullir-se com a país que, sense necessitat que sigui un dia festiu, per als catalans i les catalanes sigui tan significativa una data en què els protagonistes siguin la rosa, el llibre… i l’amor. Enguany la diada serà diferent, sisplau per força. Serà molta la gent que s’ho mirarà des de la distància, perquè la prudència mana, però també seran moltes les persones que sortiran al carrer a buscar el seu llibre, el que regalarà, i la rosa. Després de tretze mesos de pandèmia, hi ha ganes de normalitat. Recuperar –encara que sigui molt parcialment– un Sant Jordi que l’any passat vam haver de passar a casa, amb totes les mesures de prevenció que calgui, és important. Per descongestionar, al llarg d’aquesta setmana ja hem pogut veure més gent del que és habitual a les llibreries, i això és un bon senyal.

Fidels al nostre compromís amb les tradicions més nostrades, amb la cultura i amb el territori al qual li devem tot, el Penedès, La Fura tornem a presentar aquesta setmana als lectors i lectores una edició especial amb tots aquells continguts que ja són marca de la casa per aquestes dates, i dels quals ens enorgullim. D’entrada, la portada: una primera pàgina que és una obra d’art confeccionada en aquest cas per l’escola municipal d’art Apel·les Fenosa, del Vendrell, que està dedicada a Sant Jordi i que combina l’escultura i la poesia, tot a càrrec d’alumnes i de poetes del Baix Penedès. Moltíssimes gràcies!

A continuació, el Tema de la Setmana, en aquesta ocasió amb una entrevista al president de l’associació Editors.cat, que ens fa una pinzellada de la situació en què es troba el món del llibre avui. Sense intenció de fer-ne un spòiler, només avançar que cal felicitar-se perquè en un context de la davallada econòmica generalitzada (i del món de la cultura en especial) per les restriccions de la covid, l’edició de llibres és la que ha aguantat millor l’atzucac. Un fet que revela que és molta la ciutadania que no pot passar sense llegir i que quan ha pogut, ha tornat a les llibreries.

Finalment, canviem la maquetació de tota La Fura per dedicar la franja superior de la majoria de pàgines a ressenyar els llibres d’autoria penedesenca –el nostre àmbit– publicats entre el Dia del Llibre i la Rosa de 2020 i avui. Un centenar. Quin goig! Que gaudiu Sant Jordi!

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI