El PDeCAT de Sant Pere de Ribes (Garraf) acusa el president del partit, David Bonvehí, d’haver ignorat l’acord per una llista unitària sobiranista al municipi i impulsar una candidatura local de JxCat, tal com ha pogut saber l’ACN. Bonvehí voldria preservar la marca per assegurar la presència a la Diputació de Barcelona (DiBa), després de presentar divendres passat la llista de JxCat, encapçalada per Josep Maria Valle. La candidatura competirà contra Construïm, una coalició unitària independentista que formen el propi PDeCAT-ViA, UM9-CUP, MES, l’ANC, el CDR i l’entitat GER, i que encapçala la independent Esther Rodríguez.
Albert Bonet, president local del PDeCAT ha explicat  que el pal de paller de la polèmica és la representació a la Diputació. Segons Bonet,  el partit va intentar negociar amb la CUP que els vots de Construïm puguessin sumar pel PDeCAT de cara a la Diputació, però després “d’una negociació llarga, es va acordar que no computarien enlloc”, ja que la coalició s’ha constituït com a agrupació d’electors, de manera que, a l’hora de designar el diputat comarcal, els vots no sumaran ni pel PDeCAT ni per la CUP. Des de Construïm asseguren que per aquest motiu Bonvehí ha decidit impulsar una llista nova sota les sigles de JxCat -el seu domini pertany al PDeCAT-, per tenir més opcions de representació del seu partit a la Diputació i, alhora, debilitar la candidatura sobiranista.
Bonet ha avançat que tots els representats del PDeCAT a la llista de Construïm hi continuaran anat, tot i que sense les sigles de partit “perquè el nostre compromís és ferm. Sant Pere de Ribes és un cas singular i si volem fer fora el govern del 155 hem de fer-ho a partir de la unitat, per això apostem per Construïm”. Tot i això, puntualitza que donen suport al PDeCAT tant en la resta de candidatures que el partit presenta a les municipals, com a les europees i a les estatals.

D’altra banda, fonts de Construïm adverteixen que la llista de JxCat que encapçala Valle la forma gent que no és de Sant Pere de Ribes. Representants d’aquesta candidatura asseguren que a JxCat hi ha habitants de Vilanova i Cubelles. Construïm denuncia que Bonvehí no hagi respectat la voluntat del PDeCAT del municipi a l’hora d’impulsar una candidatura nova. La direcció del PDeCAT de Sant Pere de Ribes assegura que els associats del partit donen ple suport a la llista de Construïm.

Al seu torn, el propi Valle ha replicat a l’ACN que la llista de JxCat que ell lidera la forma gent dels dos nuclis de Sant Pere de Ribes (Ribes i les Roquetes), i que pràcticament tothom és associat del PDeCAT. A més, el cap de llista confirma que és Bonvehí qui ha decidit no comptar amb Construïm per motius estrictament seus, tal com també confirmen des de l’executiva del partit.

FER UN COMENTARI