Els Bordegassos carreguen “in extremis” la torre de 8 amb folre

0
1449

Diada gloriosa per als Bordegassos de Vilanova, que en aquest esprint final que estan fent a la temporada 2016 s’han convertit de nou en colla folrada. Efectivament, diumenge al migdia, a la plaça de les Cols i en el marc del 45è Dia de la Colla, els Bordegassos han revalidat la torre de 8 amb folre que ja van carregar per la festa major de l’any passat i descarregar al concurs de 2012. No és un castell que sovintegi gaire entre els de groc terrós (exceptuant el quinquenni màgic 1998 a 2002), de manera que tan sols coronar-lo ja és tot un èxit.

Els de Vilanova van obrir plaça amb el sisè 4 de 8 de l’any, castell que ja és una constant en quasi totes les seves actuacions, ja que li tenen ben bé presa la mida. Tot seguit, després d’haver-li posat dosos novament a l’assaig, es van veure en cor de tirar la torre de 8 amb folre. Va pu3d7_miyons_yokojar força bé, demostrant el treball fet a assaig en els darrers mesos, però just quan l’enxaneta remuntada per anar a coronar, es va desequilibrar del pis de quarts i es va trencar en el moment que feia l’aleta. Va ser carregada, doncs, in extremis.

Després d’això, 5 de 7, pilars de 4 i festa grossa. Els de Vilanova estan fent un darrer tram de temporada excel·lent, amb el carro gros plantat a dojo, el 3 de 8 carregat a concurs, la torre folrada carregada i també diversos pilars de 6, entre els quals la joia de la corona: un de descarregat.

També a Vilanova, els Minyons de l’Arboç van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7 i el 7 de 6, mentre que els Castellers de Sant Cugat van fer tripleta de vuit (3 de 8, torre de 8 amb folre i 4 de 8).

FER UN COMENTARI