Els Bordegassos, sense la cirereta del 5 de 8

0
1392

Els Bordegassos s’han quedat finalment sense la cirereta del que ha estat un gran any (amb 17 castells de vuit descarregats) ja que l’intent de 5 de 8 de la diada del 46è aniversari amb què tancaven temporada ha quedat en això, en intent. Ha estat aquest diumenge a la plaça de les Cols i després d’haver descarregat l’onzè 4 de 8 de l’any. Els de groc terrós van fer el 5 de 7 net a l’assaig de divendres, també van posar els quatre dosos al 5 de 8 i portaven diverses setmanes fent el 5 de 7 net fins a cassoletes al seu local de proves. A més, les sensacions que va deixar l’intent desmuntat fet a l’Arboç ara fa un mes, el 8 d’octubre, eren molt bones. Per tot això hi tenien molta confiança. Però no va poder ser.

Després de desmuntar-ne el peu un cop, a la segona va tirar amunt amb bones mides i bones sensacions. Però amb l’entrada de dosos, una forta rebrincada va encomanar tot el castell, que malgrat resistir, el va deixar tocat, van entrar els dubtes als aixecadors i malgrat donar l’ordre de desmuntar-lo, ja no hi van ser a temps i el tres va acabar cedint. Amb la mala sort que la llenya va deixar diversos lesionats, entre els quals una desena van haver de ser traslladats a l’hospital amb ambulància i la diada va quedar suspesa. Val a dir que finalment no hi va haver cap lesió greu i que a mitja tarda tots els lesionats ja eren a casa.

3 de 7 dels Minyons de l'Arboç (foto: Yoko).
3 de 7 dels Minyons de l’Arboç (foto: Yoko).

Les altres colles presents a Vilanova només van poder fer un castell: el 5 de 8 per part dels Castellers de Barcelona, el 7 de 8 dels Castellers de Sabadell i el 3 de 7 dels Minyons de l’Arboç.

 

D’altra banda, els Bordegassos han dedicat la diada als presos polítics catalans, és a dir, els presidents d’Òmnium i de l’ANC i mig Govern de la Generalitat, per qui demanen la seva excarceració.

FER UN COMENTARI