Els Bordegassos descarreguen a l’Arboç la primera torre de vuit en cinc anys

0
1429

Recital dels Bordegassos de Vilanova diumenge passat a l’Arboç, on van descarregar la tripleta de vuit, amb la primera torre de 8 amb folre dels darrers cinc anys, i fins i tot va fer un prometedor intent de 5 de 8. L’última vegada que havien completat tres castells de vuit era al concurs de Tarragona de 2012, quan van guanyar l’edició de dissabte, i la “catedral” no la portaven a plaça des d’en feia quinze, durant les èpoques més glorioses dels de groc terrós.

Els vilanovins van arribar a la diada del 15è aniversari de la recuperació dels Minyons arbocencs amb tota la seva artilleria a punt. Van arrencar amb el seu castell franquícia, el 4 de 8, que davant la sorpresa de tothom, van desmuntar perquè l’aixecador no ho va veure clar. Van tornar-hi, sense nervis, i el van descarregar sense problemes. Era el novè de l’any.

En segona ronda van atacar la torre folrada. La van arriar amunt a la primera, amb concentració i decisió. I gairebé sense treballar-la, els dosos ja estaven col·locats i en un tres i no res ja el tenien carregat i amb marge de maniobra. El moment crític va arribar just després de l’aleta, quan una quint va quedar molt avocada i la de davant esquenada. Però fent gala d’una tècnica i sang freda excepcional, la van saber tornar a lloc i la van descarregar.

Enmig de l’eufòria, contents però amb una ambició màxima, els Bordegassos van aventurar-se en tercera ronda a tirar el 5 de 8. Malgrat que el castell el tenen perfectament assajat, l’anunci va agafar de sorpresa bona part de la colla. El van lligar bé a la primera i va pujar amb bones sen-sacions. L’hi van col·locar dosos i el castell es va aplomar, però just en aquell moment un dels aixecadors va tenir dubtes, el castell s’hauria allargat i el cap de colla Marcel·lí Ferrer va ordenar desmuntar-lo. Amb tot, el camí està traçat, i l’objectiu de cara a finals de temporada està fixat.

En tanda de repetició van bastir el 3 de 8, tot just el tercer de l’any, que van carregar i descarre-gar amb molta comoditat, per acabar amb dos pilars de 5 alhora.

4 de 7 dels Minyons (foto: Yoko).
4 de 7 dels Minyons (foto: Yoko).

Els Minyons de l’Arboç van fer la clàssica de castells de set, amb una novetat més que destaca-ble: van acabar carregant el pilar de 5. Feia dos anys que no assolien l’espadat de 5. Completar-lo els ampliaria el ventall de castells. La seqüència de diumenge va ser torre de 6, 3 de 7 i 4 de 7, amb el pilar al final.

Els Castellers de Sants van descarregar el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 folrat i la torre de 8 amb folre. La Joves de Valls va descarregar el 3 de 8 amb agulla, el 3 de 9 amb folre, el primer 5 de 8 de l’any i el pilar de 7 amb folre. La Jove de Tarragona va completar el 5 de 8, el 4 de 8 i el 3 de 8, el pilar de 6. I la Jovede Sitges va anotar-se el 4 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla.

FER UN COMENTARI