Els Bordegassos descarreguen el pilar de 6, dotze anys després

0
1121

Continua la bona ratxa dels Bordegassos de Vilanova, que des de fa un mes a cada actuació hi presenten una estrena. I la de diumenge a Sabadell va ser sonada ja que feia dotze anys que no descarregaven el pilar de 6, des de les acaballes de l’època daurada dels de groc terrós. Ja l’havien completat sencer a assaig quatre vegades i, per tant, s’esperava que un dia o altre arribaria a plaça, però no per això fa menys il·lusió.

Els vilanovins van arrencar amb el 4 de 8, el tercer de l’any, que va pujar decidit i va perdre mides durant la baixada, de manera que els va tocar lluitar-lo per ser descarregat. La confiança va fer la resta. Tot seguit, un 3 de 7 i un 5 de 7 de tràmit, a l’espera del pilar de 6. L’espadat va pujar serè, a un ritme correcte, amb calma, amb molta suavitat i va ser completat amb la mateixa finor, tot i que va anar al límit. El van descarregar i la pinya es va fondre en abraçades, crits, càntics i llàgrimes d’alegria..

A la mateixa plaça, els Castellers de Sabadell van descarregar el 5 de 8, el 7 de 8, el 4 de 8, el pilar de 5 i vuit pilars de 4, i els Xics de Granollers, el 4 de 7, el 7 de 7, el 5 de 7 i dos pilars de 4.

foto: Yoko Ono

FER UN COMENTARI