Bosch vol tancar la planta de Castellet i acomiadar els 300 treballadors

0
1841
La multinacional Robert Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal, en una decisió que posa en risc la feina de les 300 persones que hi treballen. Aquest matí, la direcció de l’empresa, juntament amb el responsable de Recursos Humans del grup Bosch estatal, ho ha comunicat als representants dels treballadors durant la reunió de la mesa industrial i els ha anunciat que la setmana que ve els lliurarà la documentació que justifica el tancament de la planta.
El comitè d’empresa es reunirà demà dimarts amb caràcter d’urgència per pactar les mesures i accions de protesta i poder-les presentar així a la resta de la plantilla.
La fàbrica de Bosch havia arribat a donar feina a unes 1.200 persones de la zona l’any 2003, però en els últims anys ha patit una reducció dràstica de plantilla a través d’ERO, baixes incentivades i reduccions salarials, segons recorden des dels sindicats, que consideren això una “clara mostra de la total manca d’implicació i manca d’inversió per part de la multinacional”.
El sindicat CCOO ha emès un comunicat demanant al grup Bosch que reconsideri aquest plantejament i advertint a la multinacional que el sindicat prendrà les mesures oportunes en defensa de la continuïtat de la planta i dels llocs de treball.
L’anunci dels plans de tancament de Bosch a Castellet i la Gornal coincideixen amb la mobilització dels treballadors de la divisió Glass de la planta de Saint Gobain a l’Arboç, on també estan en risc mig miler de llocs de feina. El comitè d’empresa de Bosch a Castellet i la Gornal es reunirà dimarts d’urgència per analitzar les mesures a prendre a partir d’ara, rebutja frontalment la decisió i exigeix alternatives.

 

La planta es dedica a la producció de components per a l’automoció.

FER UN COMENTARI