Una brigada per fer el control dels animals de companyia a Sant Martí

0
1515

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha creat una brigada de protecció animal, que ja està integrada per una persona i que està en procés de formació d’una altra per conformar l’equip sencer. La brigada es dedicarà a educar, prevenir i vigilar la convivència de les persones amb els animals de companyia i també a fer una tinença responsable. Entre altres accions, estarà pendent dels propietaris que no recullin les caques de gos de la via pública; que no es deixin gossos al balcó, que es portin pel carrer sempre lligats, que no hi hagi maltractaments, etc.

L’Ajuntament va arribar al novembre a un acord de col·laboració amb l’associació Animal Rescue per dur a terme un projecte global de millora del civisme amb els animals i l’entorn.

Una altra de les accions que es duran a terme és un curs gratuït i de participació voluntària, en què es donarà informació sobre protecció, educació animal, malalties, veterinsaris, etc. L’alcalde Antoni Ventura ha deixat clar que l’assistència és opcional, i que s’incentivarà la participació de qui tingui animals de companyia, per exemple oferint el xip gratuït, amb descomptes a veterinaris amb qui s’arribi a acords, o amb vacunes gratuïtes. El primer curs començarà a finals de gener.

FER UN COMENTARI