Bru. Gramona

0
1005

Varietat: Pinot noir

Criança: 8 mesos en bota i 1 any en ampolla

Denominació:  DO Penedès

Preu aproximat: 22 €

Parlar de pinot noir és parlar de Borgonya i d’alguns dels negres més cars i prestigiosos del món. Fora d’aquesta zona francesa trobem molt pocs pinots de prestigi, atès que és una varietat molt complicada de treballar i de vinificar, és molt sensible i necessita de zones i climes molt concrets per expressar la seva màgia.

Justament, el “Bru” de Gramona és dels pocs monovarietals de pinot noir de la zona i, sense cap mena de dubte, un vi de categoria, que ens recorda la fragància i elegància d’un borgonya. El seu color atractiu ens crida a olorar-lo, i de seguida notem la seva grandesa. Intens, fragant i concentrat. Destaca la fruita vermella de bosc com la mora, la grosella i el gerd. Un fons floral hipnotitzant i les pròpies notes de criança subtils que ens recorden les espècies, com la vainilla i el pebre, que es conjuguen entre si. Elegància pura.

A la boca té una entrada potent característica però el seu cos, tot i que té un bon volum i uns bons tanins, torna a la subtilesa i l’elegància que trobàvem al nas. El seu final és per recordar, apareix la fruita de bosc i algunes espècies, nítides, ben conjuntades, elegants i difícils d’oblidar.

Un bon maridatge passaria per carns vermelles, algun fricandó, i arriscar-nos amb plats orientals, sense que siguin molt picants. És una molt bona varietat, per provar-la amb alguns peixos grassos, que habitualment no ens atreviríem a maridar amb cap altre negre.

Per Xavi Viles. Sommelier
@xaviviles

FER UN COMENTARI