L’entitat que organitza el Fes + Chapeau ha adquirit aquesta mateixa setmana una carpa de circ de més de 700 m2 i amb capacitat per a 640 persones assegudes en una grada. L’han comprat, sense cap ajuda pública, a l’Ecole Nationale de Cirque de Châtellerault (França). Està previst que al llarg d’avui divendres la carpa arribi a Sant Pere de Ribes i per això des de l’organització del Fes + Chapeau s’han iniciat converses amb l’Ajuntament per tal d’aconseguir que els cedeixin un espai per instal·lar-la.

L’entitat, tal com explica Isaac Domínguez, director del festival, té clar en quins terrenys s’hauria d’instal·lar: “l’Ajuntament de Ribes paga molts diners per un envelat, que és necessari però que els costa molts diners. Nosaltres els proposem que ens cedeixin els terrenys i a canvi els deixem la carpa per fer-hi les activitats que calgui. Així el poble tindria una infraestructura equipada i a l’Ajuntament li sortiria més econòmic que llogar l’envelat, deixaria de posar diners en un pou sense fons”. La pilota està a la teulada del Consistori ribetà.

Des del Fes+ Chapeu expliquen que l’adquisició de la carpa neix de la necessitat de tenir una seu social, que a la vegada pugui acollir el festival i permeti desenvolupar un projecte artístic “que senyalitzi Sant Pere de Ribes com a referent artístic, de creació” conclou Domínguez. A través de la carpa pretenen autogestionar-se, guanyar socis per poder afrontar les pròximes edicions del Fes+ Chapeu amb més massa social.

“Entenem l’art com un mètode de transformació social, per això volem que la carpa tingui un vessant pedagògic i obrir-la a tothom que vulgui conèixer com es crea un espectacle” conclou Domínguez. Per això tenen previst oferir a les companyies diferents espais de residència i, a la vegada brindar una programació estable que potenciï sobretot la producció catalana i fer-hi també una escola de circ.

FER UN COMENTARI