Busquen recuperar sa i estalvi un caracal desaparegut a l’Alt Penedès

2
1998
La Rita, el felí desaparegut a l'Alt Penedès- // IMATGE CEDIDA A LA FURA

Aquest cap de setmana un caracal, una espècie de felí salvatge, ha desaparegut d’un refugi per animals salvatges de la vegueria. El felí, que té una mida de 40 cm i l’aspecte similar a un gat gros amb orelles de linx, hauria estat robat o hauria marxat del centre on viu des de fa tres setmanes el divendres a la nit i s’hauria escapat, segons les investigacions dutes a terme pels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, tot i que sembla que es tracta d’un robatori.

El caracal és similar a un gat de mida més gran. // IMATGE CEDIDA A LA FURA

El propietari del refugi explica que el caracal, que respon al nom de Rita, no és un animal perillós, i que ell i la seva família estan desesperats per trobar-la: “és un animal que ens estimem molt, hem aconseguit que s’adapti bé a la casa després de molts esforços i sabem que si no el trobem aviat o es desorienta no acabarà bé perquè està acostumat a estar amb nosaltres. No sap caçar i davant els llums d’un cotxe es queda immòbil”, apunta. “És molt espantadissa i si algú mira d’atrapar-la s’escaparà, per això demanem que si algú la localitza ens avisi de seguida sense perdre-la de vista i hi anirem al moment, sigui de nit o de dia”, explica.

Segons els membres del refugi, en cas de trobar el felí “és fàcil guanyar-se la seva confiança acotant-se i cridant-la pel seu nom i fent el mateix que s’acostuma a fer per cridar l’atenció a un gat, xiuxiuejant amb calma i poc soroll”.

Segons alguns testimonis que han contactat amb el centre, el caracal ha estat vist entre la Múnia i Sant Martí Sarroca, a carreteres i a algun camí rural. El centre que se’n fa càrrec demana que no se l’espanti i que si algú el veu l’avisi trucant al 679 27 22 72.

2 COMENTARIS

    • Hola Rosa! No especifiquem el refugi ni la ubicació perquè, al tractar-se d’un espai on hi ha exemplars d’animals salvatges i animals que han d’estar tranquils o recuperant-se de ferides i lesions, vetllem per la seva seguretat i per evitar que es repeteixin fets com aquest o que s’hi presentin grups de persones de manera freqüent. De moment encara no han pogut recuperar la Rita, esperem que la trobin aviat!

FER UN COMENTARI