Ctra. Vilafranca – Stan Jaume,

km 2,5, Santa Margarida i els Monjos

De dilluns a diumenge, 13 – 16 h.

(dimarts tancat)

Divendres i dissabtes, també 21 – 00 h.

Cuina casolana i de mercat

93 898 11 17 – 619 74 03 40

Amb una història de trenta anys a les espatlles, i regentat sempre per la família Canals, Ca n’Ayxelà és un dels restaurants més coneguts del Penedès. I això es deu, en gran part, a la seva versatilitat i a la cuina que ofereixen: casolana i de mercat.

Situat en una casa pairal entre Vilafranca i els Monjos i enmig d’una finca vinícola el restaurant té quatre salons amb capacitats tan diferents que permet acollir fins a 400 persones en total. I és precisament això el que li dóna versatilitat: pot rebre des de comensals que hi van a fer el menú diari, fins a celebracions familiars íntimes, sopars d’amics, comunions o casaments (les sales tenen capacitat per a 10, 20, 50 i 200 persones respectivament). Cadascú troba el seu espai a Ca’n Ayxelà. A més, i encara parlant de les instal·lacions, el restaurant compta amb diferents jardins i terrasses exteriors que permeten celebrar-hi aperitius i també cerimònies civils de casament. El fet de tenir més d’un espai a l’aire lliure fa que en cas de coincidir més d’un esdeveniment cadascun tingui el seu espai independent i exclusiu, únic per a ells.

De l’ànec a les calçotades

Pel que fa a la cuina, el restaurant és conegut, sobretot, per treballar de forma casolana, per això són ja clàssics d’aquest indret plats com l’ànec rostit, els cargols a la llauna o les mitjanes a la brasa. I és que, justament, la brasa (tant de carns com de peixos) és, juntament amb les calçotades, una de les menges que més els demana la clientela. Uns clients majoritàriament de la comarca, però que els caps de setmana d’hivern arriben cada vegada més de Barcelona i rodalia.

Pel que fa als menús, Ca n’Ayxelà compta amb un menú diari de 12 euros que ofereix set plats de primer, set de segon, beguda, postres i cafè (tot inclòs en el preu). Es tracta d’un menú variat i elaborat de forma casolana i tradicional. El cap de setmana, tant al migdia com al vespre, s’ofereix un menú per 25 euros. I, evidentment, qui ho vulgui pot menjar a la carta, amb un reguitzell de plats per maridar amb una carta de vins majoritàriament del país, amb diferents referències de la DO Penedès, Montsant, Priorat, Costers del Segre, així com d’altres de diverses procedències com DO Rioja.

Pel que fa als menús de celebració, Ca n’Ayxelà ofereix menús de comunió a partir de 40 euros i de casament a partir de 56.

Sopar de singles

Un cop al mes el grup de singles Fem Amics es reuneix a aquest restaurant per sopar i ballar. Justament aquest dissabte, 9 d’abril, es trobaran. Una manera agradable de compartir un bon àpat, conversa i ball en un entorn com el que ofereix Ca n’Ayxelà

FER UN COMENTARI