A finals d’estiu, coincidint amb el canvi de local de Can Pistraus va néixer la cooperativa Cal Trajo per gestionar el bar i l’espai gastronòmic del nou local social de l’entitat, situat al carrer de la Unió, 29 de Vilanova i la Geltrú.

La cooperativa de treball l’han impulsat la Berta Belaskoain i en Ramon Rossell, tots dos socis de Can Pistraus i en els pròxims mesos s’hi afegirà un tercer soci que actualment ja està treballant en el projecte.  La idea de poder tenir un bar cooperatiu feia temps que es treballava des de Can Pistraus i amb el canvi d’emplaçament va sorgir l’oportunitat: “Després d’anys de militància en el teixit associatiu de Vilanova teníem ganes de participar en un projecte que aportés valor al nostre entorn i a la ciutat”, explica la Berta.

Des d’un principi van tenir clar que optarien per crear una cooperativa “perquè és la forma jurídica que més s’assembla a la manera  que funcionem a l’associacionisme”. Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf va encarregar-se d’assessorar-los i acompanyar-los gratuïtament en tot el procés de constitució i, finalment, a finals de juliol van constituir-se com a cooperativa i van començar a treballar . “Vilanova és una ciutat amb un teixit associatiu molt ric, tot i això encara costa tirar endavant cooperatives, esperem que Cal Trajo serveixi de precedent”, comenta la Berta Belaskoain.

El bar cooperatiu  Cal Trajo ocupa l’espai de l’antic Nostàlgic, un espai amb molta història de la ciutat. Durant aquests primers mesos Cal Trajo s’ha dedicat sobretot a gestionar el bar de Can Pistraus, obrint totes les tardes i nits de dimarts a dissabte. Ara volen fer un pas endavant i començar a programar regularment activitats culturals diverses.

FER UN COMENTARI