Les unitats familiars que s’hi van presentar sumaven 98 persones, amb un 40% de menors d’edat

Per primera vegada en la història del municipi, l’Ajuntament de Calafell ha adjudicat habitatges socials a set famílies en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’un total de set pisos i un vuitè habitatge que quedarà reservar com a recurs per a emergències habitacionals, com ara, ha dit l’Ajuntament, casos de violència de gènere.

Segons l’alcalde de Calafell, Ramón Ferré, es tracta “d’un fet històric que l’Ajuntament hagi pogut disposar d’habitatge social i hagi pogut fer contractes de lloguer”. De fet, el consistori els ha anat adquirint per diverses vies, com és el cas de les antigues cases de mestres, de les quals n’ha recuperat la titularitat. Abans d’integrar-se en la borsa municipals, els pisos han estat rehabilitats i equipats per l’Ajuntament i amb l’ajut de la Diputació de Tarragona.

Visita a un dels pisos. Foto: Ajuntament.

36 sol·licituds i gairebé 100 persones han volgut accedir-hi

La realitat és, però, que prop d’un centenar de persones van presentar la sol·licitud per accedir a aquest habitatge social. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament, es van presentar un total de 36 sol·licituds, la majoria de les quals eren famílies monomarentals. Les unitats familiars que s’hi van presentar sumaven 98 persones, amb un 40% de menors d’edat.

Per la seva banda, l’Ajuntament assegura que “aquest és només un punt de partida” i que seguiran treballant per liderar l’accés a l’habitatge social, ja que, segons Ramón Ferré, “ni la Sareb, ni els bancs, ni la Generalitat, ni els continus canvis normatius, han servit per a resoldre el problema”.

FER UN COMENTARI