L’Ajuntament de Calafell va aprovar en la sessió plenària d’ahir dilluns un pressupost de 47,69 milions d’euros per aquest 2018, es tracta d’una xifra un 4% superior a la del 2017. Els nou vots a favor de l’equip de govern (PSC, UAM i PP) i les abstencions dels dos regidors d’ERC i el no adscrit van servir per tirar endavant el pressupost, al qual van votar en contra els vuit regidors de CIU, CUP i Ciutadans.

En aquest sentit, l’alcalde Ramon Ferré, va explicar que la proposta de pressupost es va presentar als diferents grups de l’oposició, però que només CiU i ERC van fer aportacions que “en major o menor mesura, el govern ha recollit per a ampliar el consens”. Pel que fa al fet que el pressupost s’hagi aprovat a primers de setembre Ferré ho justifica explicant que “el pressupost arriba amb retard per les dificultats del nou sistema informàtic de comptabilitat municipal i perquè calia esperar els Pressupostos Generals de l’Estat per saber les modificacions salarials del personal”.

En el pressupost aprovat es contempla, per primera vegada, les inversions decidides a través dels pressupostos participatius, com l’aparcament del Clos del Becu, l’aparcament de l’escola del Castell i la millora de la xarxa de pluvials del carrer Pescador.

Del total de 47,69 milions d’euros, 6,08 es destinaran a inversions, bàsicament centrades en la millora de carrers (pla de voreres a les urbanitzacions o la remodelació de la placeta del carrer del Mar) i equipaments (projecte de l’escola municipal de música i dansa, segona fase del centre cívic del Port de Segur o l’adquisició d’un nou edifici per a la brigada municipal). Justament, una de les novetats que introdueix el pressupost és que en el capítol d’inversions es deixen obertes diverses partides amb l’import mínim de 1.000 euros amb previsió d’ampliar-les posteriorment. L’equip de govern ha explicat que els fons per fer aquesta ampliació provindran de modificacions internes del pressupost i del romanent d’altres inversions que no s’hagin exhaurit.

En l’àmbit dels serveis socials, s’ha incrementat la partida amb 100.000 euros per assumir més personal administratiu i tècnic, així com ampliar el servei de teleassistència, els ajuts d’urgència individuals i la posada en marxa d’un nou servei d’intervenció socioeducativa.

FER UN COMENTARI