Calafell es fa càrrec directe del servei d’aigua i clavegueram

0
189
Foto: Ajuntament de Calafell.

És el procés més important de recuperació de la gestió directa de serveis per part de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Calafell es farà càrrec directe del servei d’aigua i clavegueram a partir de l’1 de juliol. Es tracta de la municipalització més ambiciosa, pel seu volum i import econòmic, de totes les que s’han fet en els darrers anys al municipi.

El servei que assumeix l’Ajuntament, mitjançant l’empresa municipal CEMSSA, té un cost anual de 6 milions d’euros. A partir d’aquest divendres, se subrogaran la quinzena de treballadors adscrits a la concessió, així com totes les instal·lacions i equips. “Ara s’obre una nova etapa, que permetrà millorar el servei, com ja ha passat amb altres serveis dels quals l’Ajuntament n’ha recuperat la gestió directa”, apunta l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré. Durant 25 anys, el servei ha estat externalitzat i prestat per Sorea, recentment absorbida per la seva matriu, Agbar.

Segons ha explicat l’Ajuntament de Calafell, la municipalització permetrà, bàsicament, un estalvi econòmic, ja que absorbirà els costos creixents i evitarà pujar les tarifes. També permetrà un control més directe del servei, la qual cosa farà que sigui més eficient i àgil davant possibles avaries o incidències. De fet, la municipalització generarà marge econòmic per a fer inversions a la xarxa i revertir l’obsolescència d’una xarxa que, segons expliquen, perd gairebé la meitat del cabal que hi circula: “Actualment la xarxa està obsoleta i presenta unes pèrdues de cabal preocupants, que, a banda de consideracions mediambientals, representen un cost econòmic elevadíssim”. És per això que, en un període màxim de 3 o 4 anys, l’Ajuntament vol digitalitzar tota la xarxa, amb l’objectiu de detectar més ràpidament les fugues.

Aquestes actuacions, a més, implicaran també la renovació de carrers, amb projectes que l’Ajuntament ja té elaborats. El paquet d’inversions que tirarà endavant amb el nou servei serà de 16 milions d’euros, que es materialitzaran en els propers anys.

FER UN COMENTARI