Calafell ha obert més de 500 expedients per infraccions durant el 2021

0
222

La major part són per ocupacions de la via pública no autoritzades i per incompliment sobre la neteja i els residus

L’Ajuntament de Calafell ha donat a conèixer les infraccions que han estat més denunciades al llarg de l’any 2021 al municipi. Han estat un total de 519 expedients els que s’han obert, principalment per ocupacions de via pública sense autorització i incompliments de la normativa de residus.

La llista d’infraccions, però, és una mica més llarga i l’ajuntament també ha aixecat actes per ocupació d’espai en terrasses de restauració i venda ambulant i mercats, així com per tinença irregular d’animals, obres sense llicència i infraccions urbanístiques, guals, ús de les platges o actes contraris a la convivència ciutadana.

Segons el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, “quan vam sortir del confinament domiciliari es va disparar l’incivisme i les infraccions, sobretot en l’àmbit de la neteja i l’abandonament de mobles vells, en volums mai vists al municipi”. Marcos apunta que les actuacions de la unitat d’inspecció i les campanyes de conscienciació tampoc han aconseguit revertir la situació, de manera que l’Ajuntament ha hagut d’incrementar les sancions, les denúncies i les identificacions: “No en queda d’altra, perquè no és la imatge que volem per al nostre municipi i perquè la immensa majoria compleix i no es mereix patir les conseqüències dels actes dels incívics”.

A principis del 2021, el nombre d’inspectors es va ampliar, passant de 5 a 8. Però el canvi més rellevant va ser que els inspectors van deixar de ser-ho per temes per passar a funcionar per zones. Des de llavors, a cada zona que tenen assignada, controlen els problemes que hi hagi, ja sigui medi ambient, neteja o via pública.

FER UN COMENTARI