Calafell i Cunit prohibeixen circular en bicicleta pel passeig marítim entre les 17 i les 22 hores

0
919
Passeig Marítim de Cunit.

Els ajuntaments de Calafell i de Cunit s’han posat d’acord per fer una sola normativa de circulació de bicicletes pel passeig marítim de les dues poblacions. Així doncs, a partir d’ara, els ciclistes no es trobaran amb un canvi de criteri quan passin d’un municipi a l’altre.

La nova normativa creada pels dos ajuntaments prohibeix a les bicicletes circular entre les 5 de la tarda i les 10 de la nit, que és la franja horària on hi ha més densitat de vianants. De tota manera, la normativa només afecta a les bicicletes que van per la plataforma del passeig marítim i no per la calçada. Aquestes indicacions tampoc inclouen els patinets elèctrics, que han de circular obligatòriament per la calçada.
A més d’aquest acotament de zones, horaris i usos, serà obligatori que les bicicletes no superin la velocitat de deu quilòmetres per hora, que el seu ús sigui recreatiu i no esportiu i que no es faci cap mena d’acrobàcia o maniobra perillosa per a la resta d’usuaris de la via pública.

Tres zones diferenciades
En el cas de Calafell s’han creat tres tipus de zones, identificades en colors, cadascuna amb les seves restriccions. La zona vermella, de la Carrerada d’En Ralet a l’Estany està prohibit circular en bicicleta entre les 17 i les 22 hores. A la zona groga, que engloba l’entorn del Port de Segur, entre els carrers Carme Desvalls i Besòs està prohibit anar en bicicleta quan hi hagi una alta densitat de vianants i finalment la zona verda, que va des de l’Estany al carrer Carme Desvalls i del carrer Besòs al carrer Duero que és una zona compartida amb vianants.

En els dies vinents, s’instal·larà senyalització indicativa de la nova normativa.

FER UN COMENTARI