Calafell permetrà l’entrada de gossos a la platja, d’acord amb una demanda ciutadana, però ho autoritzarà fora de la temporada de bany. A més, els animals hauran de complir els requisits que ja existeixen als espais públics, com per exemple que els propietaris hauran de portar lligats i recollir-ne els excrements. Els gossos només podran anar sols dins d’una zona tancada que s’habilitarà.

Aquesta proposta forma part de la nova ordenança sobre protecció, tinença i venda d’animals, que ha aprovat inicialment l’Ajuntament en el ple de dilluns i que substitueix la vigent, que és del 2009. És, a més, una de les previsions del projecte Calafell Pet Friendly, que impulsa l’actual equip de govern.

La mesura adoptada sobre l’accés dels gossos a la platja pretén equilibrar els drets dels propietaris de gossos i els dels usuaris en general d’aquest espai. És més, s’ha volgut resoldre la demanda ciutadana existent de forma que no es posessin en perill els distintius mediambientals que les tres platges del municipi tenen des de fa anys. En particular, la normativa que regula la bandera blava determina que l’accés de gossos és compatible amb aquest distintiu sempre que sigui fora de la temporada de bany.

L’ordenança també contempla la previsió que els establiments públics que ho desitgin puguin autoritzar l’entrada de gossos, senyalitzant-ho així a l’entrada. Això sí, d’acord amb la normativa general, els animals no podran accedir mai a llocs on s’elaborin o emmagatzemin aliments, així com a piscines públiques, parcs infantils, centres sanitaris…

La Plataforma Perros de Coma-ruga recull 2.141 firmes

IMG_9458
La plataforma Perros de Coma-ruga ha registrat una petició formal a l’Ajuntament del Vendrell sol·licitant un espai públic fix durant tot l’any on els seus gossos puguin córrer lliurement. En concret, proposen una zona situada al costat de les vies del tren que delimita amb l’avinguda Parlament de Catalunya. Inspirant-se en la iniciativa presa a Calafell, també demanen que entre el 15 de setembre i el 15 de juny, fora de la temporada de bany, s’habiliti un espai a la platja per a les seves mascotes. La petició ha estat acompanyada de 2.141 firmes que la plataforma ha recollit per recolzar les seves demandes.

FER UN COMENTARI