L’Ajuntament de Calafell està treballant en un projecte integral de museïtzació de l’espai del Castell de la Santa Creu. Aquest és l’element monumental i visitat del patrimoni històric local i l’objectiu del consistori és posar-lo al dia perquè mantingui i incrementi el seu atractiu turístic. El projecte es desenvoluparà en tres nivells diferents: la instal·lació d’una nova il·luminació, la museïtzació de la zona de sitges medievals i una intervenció sobretot a l’interior del Castell.

Pel que fa a la renovació de la il·luminació, s’utilitzarà tecnologia led, que permetrà un important estalvi econòmic i, al mateix temps, crear il·luminacions artístiques o commemoratives. Des de l’Ajuntament s’explica que el sistema d’enllumenat actual del Castell ha quedat obsolet, té un elevat consum elèctric i presenta moltes deficiències i avaries.

També es preveu museïtzar la zona de sitges medievals, situada als peus de la fortalesa, al vessant de la Bòbila i fer una adaptació museogràfica de l’interior de l’església del Castell. D’aquesta darrera intervenció actualment se n’està redactant la memòria tècnica, la qual està prevista que estigui enllestida durant el segon semestre del 2018. Es preveu crear uns audiovisuals dinàmics per explicar les pintures romàniques que hi ha a l’església, mentre que a l’exterior es volen instal·lar estacions museogràfiques i atrezzo per millorar el discurs i relat del Castell.

De la coordinació general del projecte se n’encarrega la regidoria d’urbanisme, de moment tot el projecte està en fase de redacció i encara no s’han donat a conèixer ni el pressupost ni els terminis d’execució.

FER UN COMENTARI