El govern central ha desestimat el projecte presentat per l’Ajuntament de Calafell per aconseguir una subvenció de 4,56 milions d’euros del fons de Desenvolupament Sostenible Integral (DUSI) per a la remodelació del nucli antic. La denegació, segons l’alcalde Ramon Ferré, “no representa un inconvenient a breu termini, ja que les obres més imminents, que són la creació d’una biblioteca a l’edifici El Sindicat i la renovació del carrer Jesús, que es preveu que comencin el mes de gener, tenen resolt el seu finançament”. Un 50% anirà a càrrec de la Generalitat i el 50% restant a càrrec de l’Ajuntament, que aquest estiu ha signat el crèdit per cobrir la seva part.

L’alcalde també ha subratllat que “el DUSI tindrà una segona convocatòria a la qual ens tornarem a presentar, i aquesta vegada amb una proposta més centrada a sumar punts per aconseguir la subvenció”.

En aquest sentit, ha tret importància al fet que el projecte no hagi passat la nota de tall: “Molts altres municipis, el Vendrell sense anar més lluny, no ho han assolit”. I ha recordat que “fa anys, vam presentar un projecte a la Llei de Barris per al barri de platja de Segur de Calafell que no es va ‘aprovar’, però després vam afinar molt més amb el projecte del nucli antic i vam ser una de les cinc candidatures que van treure milllor nota de tota Catalunya”.

FER UN COMENTARI