Calafell reclama 400.000 euros a la Generalitat pel deute amb les escoles bressol

0
490
Llar d'infants El Petit Trenet. // AJUNTAMENT DE CALAFELL

L’Ajuntament de Calafell va aprovar per unanimitat al ple del passat 23 de juliol reclamar a la Generalitat de Catalunya l’import de 406.729 euros perquè el govern català no ha abonat l’aportació econòmica a les escoles bressol del municipi aquests darrers anys.

El Tribunal Superior de Justícia va establir el passat mes de maig que la Generalitat ha de pagar el diferencial entre les quantitats que hauria hagut d’aportar i les que realment va aportar als municipis catalans des del 2013, moment en què hi va començar a haver rebaixes i manques de la subvenció pública derivades de les retallades en ensenyament.

Aquesta sentència ha provocat que molts dels municipis ja hagin reclamat el deute, i per això des de l’Ajuntament de Calafell s’ha acordat oficialitzar-ne la demanda. Segons els convenis signats entre l’Ajuntament i la Generalitat, el municipi penedesenc havia de rebre 1.800 euros d’ajut per alumne cada any, xifra que es va rebaixar a 875 a partir del 2013 i que va desaparèixer completament al 2015.

La tinent d’alcalde d’Ensenyament, Lluïsa Lastra, opina que aquest deute “no és acceptable ni educativament, ni socialment”.

FER UN COMENTARI