Calafell remodelarà el pavelló Joan Ortoll i el teatre municipal

0
1426
Maqueta virtual de com podria quedar l'edifici després de la remodelació.

L’Ajuntament de Calafell remodelarà l’edifici que aplega el pavelló poliesportiu Joan Ortoll i el teatre-auditori Joan Colet. Les obres, que costaran 3,1 milions d’euros, consistiran a fer una reforma integral que posarà al dia aquests dos equipaments, que han quedat obsolets i presenten importants mancances.

El projecte preveu, entre altres, la renovació integral dels serveis i instal·lacions, una millora de la comoditat per als espectadors i garantir unes bones condicions acústiques, sobretot d’aïllament en el cas del teatre. Se suprimiran també les barreres arquitectòniques dels dos equipaments. I en el cas del pavelló, es milloraran les dues pistes existents, se’n construirà una tercera, i es remodelarà la zona d’oficines i museu del Club Patí Calafell, així com l’àrea de restauració.

A més es modernitzarà l’aspecte exterior de l’edifici, amb una “nova pell” a la façana. I per descomptat, es substituirà la coberta de fibrociment (uralita), material actualment prohibit per ser cancerigen. Un altre tret important del projecte serà la renovació de l’enllumenat interior, que comportarà un important estalvi econòmic en un edifici que, segons una auditoria recent, és un dels equipaments municipals que més electricitat consumeix.

Dilluns el ple municipal va aprovar el finançament de la inversió, que es farà amb part del romanent que li va quedar a l’Ajuntament l’any 2016, que va ser de 5,72 milions d’euros.

Pla de voreres a Segur
També amb part d’aquest romanent es tirarà endavant un pla de voreres al nucli de Segur, que representarà una inversió d’1,95 milions d’euros. El projecte preveu 304 actuacions de reparació, reconstrucció i també de nova construcció, que es realitzaran especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va, a grans trets, des de la carretera fins a l’autopista, on hi ha un nivell de desperfectes i una precarietat de manteniments històrics.

“No és que a altres nuclis no hi hagi problemes de voreres però en tenen menys i ja es van resolent”, ha explicat el regidor d’Urbanisme Miguel Ángel Perín, que ha afirmat que “a aquest sector de Segur hi ha una concentració tal de desperfectes que requereix una actuació urgent”.

FER UN COMENTARI