L’Ajuntament de Calafell ha decidit remunicipalitzar un altre servei que tenia externalitzat. Després de la grua municipal, ara és el torn de la neteja d’edificis i equipaments municipals, que inclou una cinquantena de locals i uns 40.000 m2 de superfície construïda. El cost que tenia el servei fins ara era de 606.387 euros anuals i, un cop remunicipalitzat, baixarà a uns 556.000 euros, de manera que  l’Ajuntament s’estalviarà 50.000 euros anuals durant els propers cinc anys.

La fórmula amb què es remunicipalitzarà el servei es va aprovar en el ple de dilluns. En concret, es farà a través d’una encomana a la societat municipal CEMSSA, que gestionarà el servei fins al 2022 i subrogarà les 29 persones empleades per l’actual contracta,  amb diferents dedicacions horàries.

Millorar la qualitat del servei

A banda d’un estalvi econòmic, l’Ajuntament espera també obtenir altres millores com per exemple millorar la qualitat del servei. Segons una auditoria encarregada fa uns mesos, la neteja d’edificis va quedar puntada amb un 7,2. Tot i que la major part de locals tenia una neteja bona o molt bona n’hi ha una dotzena que aprova pels pèls o directament suspèn. Per assolir aquest objectiu de millora, s’introduiran canvis. Per exemple, alguns de tan senzills com “agrupar” per proximitat diferents edificis que hagin de ser netejats pel mateix personal per optimitzar el temps de neteja, un criteri que fins ara no s’aplicava.

El contracte externalitzat que ara acaba va adjudicar-se l’any 2011 i estava vençut. La seva finalització ha estat aprofitada per estudiar si era més econòmic o eficaç continuar amb la fórmula externa o agafar la gestió directa. És un procés que l’Ajuntament ha posat en marxa,  a partir d’un acord de ple de març del 2016, a instàncies del grup municipal de la CUP.

FER UN COMENTARI