Calafell revitalitza el turisme familiar amb un museu-escola de circ, un nou club infantil i un parc de jocs

0
473
Niedziela i Emily Raluy als monocicles en ple espectacle. // FOTO: LA FURA

L’Ajuntament de Calafell ha inclòs, en els pressupostos municipals d’enguany, la inversió en tres projectes i equipaments per revitalitzar el turisme familiar al territori: un museu-escola de circ, un nou club infantil i un parc de jocs.

L’import total per aquesta iniciativa és de 849.183,81 euros, que s’utilitzaran amb l’objectiu d’oferir experiències per als residents però també per a atraure visitants. Els tres nous equipaments es situaran a les entrades de la nova zona comercial a l’aire lliure que es construirà a l’illa de vianants del nucli de la Platja, projecte que ha rebut fons Next Generation.

Seu del circ

El museu-escola de circ es desenvoluparà a través d’un acord amb el Circ Raluy Legacy: el Parc de la Sínia acollirà una exposició a l’aire lliure de material històric d’aquest circ, i els seus característics vehicles es podran utilitzar per a fer-hi activitats culturals o donar algun servei informatiu.

A més, al Mercat Vell s’hi instal·larà una escola en les diferents disciplines artístiques del món del circ: serà tant un centre de formació per a les persones que s’hi vulguin dedicar com de perfeccionament per als professionals del sector. La inversió en aquest projecte és de 300.000 euros.

Segons explica l’alcalde, Ramon Ferré, “amb aquest acord Calafell serà la base del Circ Raluy Legacy i, gràcies a la seva expertesa i els seus contactes internacionals, esdevindrem una referència d’aquesta activitat, una mena de capital del circ”.

Parc i club infantils

Al Mercat Vell també s’hi instal·larà un parc de jocs infantils que obrirà tot l’any. Finalment Cal Casas serà la seu del nou club infantil, on es farà una remodelació amb un import de 36.000 euros per poder-hi adaptar el club situat als mòduls provisionals de la platja.

FER UN COMENTARI