Calafell tallarà la llum als ocupes conflictius

0
422
Foto: Ajuntament.

Fa dos anys que l’ajuntament té en marxa una campanya per tallar les connexions il·legals a la xarxa d’aigua municipal

L’Ajuntament de Calafell es coordinarà amb les companyies elèctriques per fer talls de llum a habitatges amb ocupació conflictiva. D’aquesta manera, el consistori fa una passa més en la seva estratègia de pressionar els ocupes, amb una eina que els dificulta continuar a l’habitatge.

Aquests talls se sumen, per tant, a la campanya que l’ajuntament va iniciar l’octubre del 2019, tallant les connexions il·legals a la xarxa d’aigua municipal. Segons apunta l’alcalde, Ramón Ferré, en dos anys s’han aconseguit fer prop d’un centenar de talls. “S’han fet en aquells habitatges on hi ha ocupacions delictives o que generen problemes de convivència amb el veïnat”, afegeix.

El mateix passarà en el cas de la llum i, tot i que la xarxa elèctrica no és municipal i l’Ajuntament no pot actuar-hi, sí que informaran les companyies. “En la immensa majoria de casos de connexió il·legal a la xarxa d’aigües, trobem també que està punxada la llum”, diu Ferré. Per aquest motiu, l’ajuntament mantindrà el setge a les ocupacions incíviques i farà talls simultanis dels subministraments. L’objectiu és, segons el consistori, traslladar als ocupes conflictius que “no són benvinguts a Calafell”.

Aquesta coordinació es va posar sobre la taula just abans que comencés la pandèmia de la Covid-19, però la mesura va quedar aturada. Ara, es recuperarà amb el ple acord de les companyies elèctriques.

FER UN COMENTARI